x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Βασιλόπιτα και γεύμα για τους ιερείς της Νέας Αγγλίας και τις οικογένειες

ΒΟΣΤΩΝΗ. Οι ιερείς της Μητρόπολης Βοστώνης με τις συζύγους και τα παιδιά τους από ολόκληρη τη Νέα Αγγλία συγκεντρώθηκαν στην κοινότητα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην πόλη Λόουελ της Μασαχουσέτης, όπου συμμετείχαν στην ετήσια κοπή της βασιλόπιτας και στο καθιερωμένο γεύμα.

Στην εκδήλωση προέστη ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, ο οποίος ευλόγησε και μοίρασε τη βασιλόπιτα και μίλησε καταλλήλως στους ιερείς και τις οικογένειές τους ευχηθείς «καλή και ευλογημένη χρονιά με όλα τα αγαθά του Θεού».

Στη συνέχεια, παρατέθηκε γεύμα στη διάρκεια του οποίου ο Μητροπολίτης Μεθόδιος μοίρασε δώρα στα παιδιά των ιερέων και όλοι μαζί μικροί και μεγάλοι τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος με παιδιά ιερέων μικρής και μεγάλης ηλικίας στα οποία μοίρασε δώρα για το καλό του καινούργιου χρόνου.
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ)
Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος ευλογεί τις βασιλόπιτες και το γεύμα των ιερέων της Μητρόπολης και των οικογενειών τους στο κοινοτικό κέντρο της κοινότητας της Μεταμόρφωσης του Σωτήριος στο Λόουελ.
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ)

Επισημαίνεται πως η Μητρόπολη Βοστώνης είναι μία από τις πλέον ιστορικές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Αμερικής και συγκροτείται από εξήντα δύο κοινότητες οι οποίες είναι διάσπαρτες στις πολιτείες της Νέας Αγγλίας και συγκεκριμένα: Μασαχουσέτη, Μέιν, Νιου Χαμσάιρ, Ροντ Αϊλαντ, Βερμόντ. Επίσης, ανήκουν και τέσσερις κοινότητες του Κονέκτικατ και συγκεκριμένα στις πόλεις Ντάμιελσον, Ενφιλντ, Νιου Λόντον και Νόργουιτς.

Σε μερικές πόλεις υπάρχουν δύο ακόμα και τρεις κοινότητες, όπως λόγου χάρη στο Λόουελ και στο Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Έκκληση προς τα δυο διοικητικά κέντρα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης να έρθουν σε συνεννόηση και να καταλήξουν σε μια νόμιμη και κοινώς αποδεκτή εκλογική διαδικασία για τον προσεχή Ιούνιο, έστω και την ύστατη ώρα, απηύθυνε, με ανοικτή επιστολή, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ