Unable to locate document 2005

Νέος προϊστάμενος στην κοινότητα Αγίου Δημητρίου του Weston Μασαχουσέτης

ΤΣΙΝΙΝΗΣ 1
Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος εγκαθιδρύει στην προϊσταμενία της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Weston της Μασαχουσέτης τον πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Τσινίνη, τον οποίον πλαισιώνουν τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ
 

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος διόρισε στην προϊσταμενία της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην πόλη Weston της Μασαχουσέτης τον πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Τσινίνη, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν επί δύο έτη 2022-2024  προϊστάμενος στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού Βοστώνης.

Ο π. Αθανάσιος ξεκίνησε την καινούργια του διακονία την 1η Οκτωβρίου, έπειτα από την επίσημη εγκαθίδρυσή του στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου από τον Μητροπολίτη Μεθόδιο, ο οποίος μίλησε με λόγια φιλόφρονα για τον π. Αθανάσιο, λέγοντας, ανάμεσα στα άλλα, πως θα υπηρετήσει την κοινότητα με αξιοπρέπεια και ταπείνωση.

Ο π. Αθανάσιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Μητροπολίτη Μεθόδιο, στην οικογένειά του και στο κοινοτικό συμβούλιο και υποσχέθηκε να υπηρετήσει την κοινότητα όσο καλύτερα μπορεί. Μετά τη Θεία Λειτουργία το κοινοτικό συμβούλιο διοργάνωσε γεύμα για όλους για να καλωσορίσουνε τον νέο τους ιερέα.

Ο π. Αθανάσιος Τσινίνης προσφωνεί με λόγια ευγνωμοσύνης τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο, για την ανάθεση της προϊσταμενίας της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Weston Μασαχουσέτης. Διακρίνεται ο πρώην προϊστάμενος Νικόλαος Κρομμύδας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

 

Επισημαίνεται ότι η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Weston είναι μία εκ των κορυφαίων κοινοτήτων της Νέας Αγγλίας, η οποία συγκροτείται από εφτακόσιες και πλέον οικογένειες, με πολλά προγράμματα και διακονίες για όλες τις ηλικίες, ενώ πρόσφατα έχτισε νέο περικαλλή Βυζαντινόρυθμο ναό, καθώς και κοινοτικό συγκρότημα.

Ο π. Αθανάσιος Τσινίνης υπηρέτησε στις κοινότητες Αγίας Τριάδος στο Dallas Texas, Αγιίου Σπυρίδωνος στο Newport Rhode Island, Αγίου Φιλίππου στη Nashua New Hampshire, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Lowell Massachusetts, και Καθεδρικό Ευαγγελισμού Βοστώνης.

Ο νεόδμητος περικαλλής ναός του Αγίου Δημητρίου στο Weston της Μασαχουσέτης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Wittenburg στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο, από το οποίο έλαβε το δίπλωμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης από την οποία έλαβε το πτυχίο Master of Divinity το 1983. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους των σπουδών του χειροτονήθηκε Διάκονος στο Ναό του Τιμίου Σταυρού της Θεολογικής Σχολής από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο και τον Ιούλιο χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος. Είναι πρόεδρος του ιερατικού συνδέσμου της Μητρόπολης Βοστώνης, αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συνδέσμου Κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Μητρόπολης Βοστώνης. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Εκκλησιών του Νιου Χαμσάιρ.

Εχει εργασθεί σε Κατασκηνωτικά προγράμματα και υπηρέτησε ως σύμβουλος σε ομάδες νέων και φοιτητών των Πανεπιστημίων Tufts, UMass Lowell και St. Anselm College. Ο π. Αθανάσιος και η πρεσβυτέρα Κάρολ έχουν τρία ενήλικα παιδιά.

Ο π. Αθανάσιος Τσινίνης υπόσχεται στον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο και στην πλήθουσα εκκλησία της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου του Weston ότι θα αφοσιωθεί στη διακονία της.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ