Unable to locate document 2005

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Βοστώνη

ΔΕΙΠΝΟ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 2
Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη Συμεών Τέγος, η σύζυγος του Μαρία και η κορούλα τους Εριέτα πλαισιώνουν τον Μητροπολίτη Μεθόδιο. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ARETI BRATSIS
 

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη Συμεών Τέγος διοργανώνει εκδήλωση για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Γενικό Προξενείο την ερχόμενη Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στις 3 η ώρα το απόγευμα. Το Γενικό Προξενείο βρίσκεται στην περίοπτη θέση δίπλα ακριβώς από τον Εθνικό Κήπο της Βοστώνης, γνωστό ως Boston Common, στη διεύθυνση 86 Beacon St. Boston.

Σύμφωνα με την επίσημη πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γενικού Προξενείου Βοστώνης και όπως ήδη έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας», ο γενικός πρόξενος προσκαλεί ολόκληρη την Ομογένεια της Βοστώνης και της Νέας Αγγλίας γενικότερα να συμμετάσχει στον εορτασμό προς δόξα και τιμή της Ελλάδας.

Θα παρευρεθεί ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος ο οποίος θα αναπέμψει την προσευχή και θα απευθύνει χαιρετισμό, καθώς επίσης και ιερείς, αξιωματούχοι των κοινοτικών συμβουλίων και φυσικά μέλη της πλήθουσας Εκκλησίας της Νέας Αγγλίας.

Ο Πέτρος Βαμβακάς , Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων στο Emmanuel College στη Βοστώνη και Διευθυντής στο Ινστιτούτο Μελετών Ανατολικής Μεσογείου, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης της 28ης Οκτωβρίου στο γενικό προξενείο Βοστώνης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟ “Ε.Κ.”
 

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πέτρος Βαμβακάς, καθηγητής – Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων στο Emmanuel College στη Βοστώνη και διευθυντής στο Ινστιτούτο Μελετών Ανατολικής Μεσογείου (Director of Institute of Eastern Mediterranean Studies), ο οποίος θα μιλήσει επικαίρως για τη μεγάλη ιστορική επέτειο.

Θα συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες ελληνικών σχολείων των κοινοτήτων της Μητρόπολης Βοστώνης με απαγγελίες ποιημάτων και επίκαιρες αφηγήσεις για την εθνική επέτειο, δάσκαλοι, δασκάλες γονείς και συγγενείς των παιδιών. Θα ακολουθήσει δεξίωση για όλους στον χώρο τελετών του Γενικού Προξενείου.